Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marjakiisseli ruisrouheella

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 l
Vettä
500 g
Marjasekoitusta esim. mustikoita, vadelmia ja mansikoita
1 1/2 dl
Sokeria
5 rkl
Perunajauhoja
1/2 dl
Vettä
2 tl
Vaniljasokeria

Pinnalle:

2 dl
Raastettua hapanleipää
2 rkl
Margariinia
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Kaakaotomusokeria
1 dl
Kermaa tai vaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin kiisseli. Mittaa kattilaan vesi, marjat ja sokeri ja sekoita. Keitä marjoja hiljalleen noin 5 minuuttia. Sekoita perunajauhot pieneen määrään kylmää vettä. Nosta kattila liedeltä ja kaada suurus tasaisena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle ja anna kiisselin kiehahtaa. Nosta se jäähtymään ja mausta vaniljasokerilla.Kuumenna margariini paistinpannulla. Lisää sekaan hapanleipäraaste ja anna ruskistua kevyesti. Mausta raaste sokerilla ja kaakaotomusokerilla. Kaada kiisseli annosmaljoihin. Ripottele päälle leipäraaste ja nosta halutessasi nokare kerma- tai vanilliinivaahtoa pinnalle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.12.2004
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.