Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marja-murupaistos

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Pakastemarjoja
2 - 3 rkl
Sokeria
1 rkl
Perunajauhoja

Muruseos

4 dl
Mysliä
100 g
Margariinia
3 rkl
Fariinisokeria
3 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Maitoa
1/4 tl
Kardemummaa

Lisäksi

Vaniljajäätelöä tai kastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita sokeri ja perunajauhot kohmeisiin marjoihin. Pane marjat voideltuun uunin kestävään vuokaan.

Pilko rasva kattilaan ja lisää päälle muut muruseoksen aineet. Kuumenna hitaasti, kunnes rasva sulaa ja ainekset kiehahtavat. Levitä muruseos marjojen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Tarjoa paistos haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

418

1748

16,3 g

4,3 g

58,3 g

33,5 g

5,3 g

4,5 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Kardemummaa,

Vaniljajäätelöä tai kastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli