Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marja-mantelipiirakka

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

Taikina

175 g
Margariinia
5 dl
Vehnäjauhoja
4 rkl
Sokeria
1 kpl
Keltuainen

Täyte

50 g
Margariinia
4 rkl
Sokeria
150 g
Mantelimassaa
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Valkuainen
1 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Jauhettua kardemummaa
4 dl
Tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mustikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa leikkuuterälliseen monitoimikoneeseen margariini, jauhot ja sokeri. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Ota viidesosa taikinasta syrjään toiseen kulhoon ja sekoita loppuosaan keltuainen. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Voit valmistaa täytteen samalla koneella pesemättä sitä. Mittaa kulhoon margariini, sokeri, mantelimassa, munat, vehnäjauhot ja kardemumma. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Nosta taikina hetkeksi leivinpöydälle ennen kaulimista. Kauli ohut taikinalevy ja nosta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä marjat piirakan pohjalle ja valuta päälle mantelitäyte. Ripottele pinnalle loppu murutaikinasta. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.8.2014
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

341

1425

16,9 g

3,6 g

37,8 g

12,7 g

2,1 g

7,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Margariinia,

4 rkl Sokeria,

1 tl Jauhettua kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli