Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makoisat liha-kasvisvartaat ja valelukastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Naudan ulkofileetä
500 g
Porsaan paistia, fileetä tai kasleria
170 g
Amerikanpekonia
Muutama tuore herkkusieni ja minitomaatti
2 kpl
Banaania
1 kpl
Kesäkurpitsa
1 kpl
Munakoiso
1 kpl
Paprika
8 - 10 kpl
Salottisipulia tai 4 kesäsipulia
Vettä jasuolaa tarvittaessa

Valelukastike:

1 dl
Hillottujen inkiväärinjuurien sokerilientä tai mangochutneyta
1/4 dl
Viinietikkaa
2 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria ja paprikaa
1/2 tl
Korianteria hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita valeluliemi, jossa on vain vähän rasvaa sen vuoksi, että sitä on aina porsaanlihassa.Leikkaa lihat tukeviksi kuutioiksi ja voitele valeluliemellä, jos haluat niihin enemmän makua. Mausta kuutioita 1/2-1 tuntia huoneenlämmössä tai muutama tunti jääkaapissa.Kuori ja kiehauta salottisipulit puolikypsiksi. Kesäsipulit voit grillata sellaisinaan 2-4 palaan lohkottuina.Puhdista ja paloittele kasvikset tukeviksi paloiksi. Pistele tomaatit.Pujota kaikki ainekset vuorotellen vartaisiin niin, että väliin tulee tasaisesti rypytetty puolikas pekoninviipaletta, josta tulee kaikkeen lisämakua. Jos tiedät joukossa olevan kasvissyöjän, tee hänelle omat kasvisvartaat samoista aineksista ilman lihoja.Valele vartaat kastikkeella ja jätä odottamaan. Kypsennä ne huoneenlämpöisinä grillin jälkihehkussa. Kypsymisaika on noin 15 minuuttia. Valele vartaita välillä.Liha-kasvisvartaiden kanssa ei välttämättä tarvita muuta - ei edes salaattia. Hyvä jälkiruoka ja kahvi riittävät.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 30.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.