Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makeat kaalilohkot ja kermaviilikastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kaalista saat hyvää helposti. Paahdetut, siirapilla makeutetut kaalilohkot maistuvat kermaviilikastikkeen kanssa.

Ainekset

1 kpl
Pieni kaali
1/2 dl
Sulatettua voita
1 - 2 rkl
Siirappia
1/2 tl
Suolaa

Kastike

2 dl
Kermaviiliä
1 - 2 tl
Vahvaa sinappia
1 rkl
Sitruunamehua
3 rkl
Silputtua ruohosipulia
Suolaa
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa kaali lohkoiksi ja pane leivinpaperin päälle uunipellille tai -vuokaan. Valuta lohkojen päälle voisula ja siirappi. Mausta suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa kastike kaalilohkojen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

256

1072

18,0 g

11,5 g

17,3 g

17,3 g

4,5 g

3,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Suolaa,

Sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli