Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maalaisranskanperunat uunissa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rapeita, maistuvia maalaisranskanperunoita voi tehdä helposti itsekin. Katso kotitekoisten ranskalaisten helppo ohje.

Ainekset

600 g
Isoja perunoita (yleisperunalajike)
4 rkl
Rypsiöljyä
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat hyvin ja leikkaa paksuiksi tikuiksi kuorineen. Keitä perunoita 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla, paista perunoita käännellen 7 minuuttia. Levitä perunat öljyineen uunipannulle ja kypsennä 225-asteessa kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

216

906

13,8 g

0,8 g

19,8 g

0,8 g

1,3 g

2,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli