Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumutäytekakku

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja

Kostutukseen

1 1/2 dl
Laimennettua sitruunamehua

Täyte

2 1/2 dl
Maitopohjaista rasvasekoitetta tai kuohukermaa
2 dl
Omenasosetta
2 dl
Luumusosetta
Kanelia

Päälle

2 1/2 dl
Maitopohjaista rasvasekoitetta tai kuohukermaa
Sokeria

Koristeluun

10 - 15 kpl
Kuivattua luumua
3 dl
Vettä
Kanelitanko
2 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuunja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia.Halkaise kakkupohja kolmeen osaan leveyssuunnassa ja kostuta osat sitruunanmehulla. Sekoita keskenään luumu ja omenasoseet ja mausta seos kanelilla.Levitä luumu-omenaseosta kakkupohjalle ja nostele päälle vaahdotettua rasvasekoitetta tai kermaa. Nosta päälle seuraava kakkupohja ja menettele kuten edellä. Kokoa kakku ja päällystä ulkopuoli vaahdotetulla rasvasekoitteella tai kermalla. Keitä kuivattuja luumuja kanelitangon ja sokerin kanssa vedessä pehmeiksi. Valuta ja jäähdytä ja koristele kakku luumuilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 3.1.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.