Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihapullat puolukkamarmeladin kera

Fork and knife
50 Kappaletta
Fork and knife
50 Kappaletta
Lihapullat maistuvat puolukka-punasipulimarmeladin kera.

Ainekset

1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
Ruokakermaa
3 kpl
Kuivahtanutta vaaleaa leipää
750 g
Naudan jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Suolaa
1/2 tl
Jauhettua maustepippuria
1/4 tl
Jauhettua neilikkaa

Puolukka-sipulimarmeladi

1 kpl
Punasipuli
1 rkl
Rypsiöljyä
2 rkl
Vettä
200 g
Pakastepuolukoita
1 1/2 dl
Hillosokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista puolukkamarmeladi. Kuori ja hienonna punasipuli. Lämmitä kattilassa öljy ja kuullota sipulia kevyesti muutama minuutti. Lisää vesi, puolukat ja hillosokeri. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Seos kiinteytyy jäähtyessä.

Valmista lihapullataikina.Sekoita kulhossa muna ja ruokakerma. Leikkaa leivistä kuoret pois, hienonna sisukset ja lisää muna-kermaseokseen. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat kauniin ruskeita. Nosta lihapullat heti lämpiminä kulhoon, jotta saat niistä ylimääräisen pellille valuneen rasvan pois. Tarjoile puolukkamarmeladin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.