Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lammastagine

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 kg
Pakastettua lampaanpaistia
2 kpl
Sipulia
2 tl
Inkivääriä raastettuna
3 kpl
Valkosipulin kynttä
1 tl
Kuminaa
1 tl
Mustapippurirouhetta
2 tl
Kanelia
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä

Paistamiseen:

2 rkl
Öljy-margariiniseosta

Vuokaan:

4 dl
Vettä

Lisäksi:

4 kpl
Päärynää
1 dl
Manteleita

Pinnalle:

Tuoretta korianteria

Vuokaan

Couscousia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota paisti sulamaan 1-2 vuorokautta aikaisemmin jääkaappiin. Ota liha huoneenlämpöön ja poista paistista ylimääräinen rasva ja kalvot. Paloittele liha. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Murskaa kuminansiemenet huhmaressa, lisää mustapippurirouhe, kaneli, suola, inkivääri, valkosipuli ja öljy. Sekoita mausteet tasaiseksi tahnaksi ja lisää se lihapalojen joukkoon. Anna lihojen maustua jääkaapissa tai kypsennä heti kuumalla pannulla kahdessa erässä öljy-margariiniseoksessa. Kuullota myös sipulit. Kaada lihat ja sipulit taginepataan tai kannelliseen uuniastiaan. Lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät, n. 4 dl. Kypsennä pataa uunissa 175 asteessa noin 2 tuntia. Lisää pataan kuoritut ja lohkotut päärynät. Kuumenna uunissa noin 15 minuuttia. Paahda pannulla halutessasi padan pinnalle vielä manteleita ja lisää tuoretta korianteria. Tarjoa ruoka couscousin kanssa. Katso valmistusohje pakkauksesta.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.10.2006
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.