Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaali-valkosipulikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Öljyä
1 kg
Kukkakaalia
1 kpl
Kasvisliemikuutio
6 dl
Vettä
1 tl
Timjamia
100 g
Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Pese ja paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.

Kiehauta vesi, lisää kukkakaalit, liemikuutio ja timjami. Keitä hiljalleen kunnes kukkakaali on täysin kypsää. Lisää kattilaan tuorejuusto ja kerma ja keitä muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.9.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

371

1555

33,3 g

17,5 g

8,5 g

8,3 g

6,3 g

6,8 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

6 dl Vettä,

1 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli