Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsafocaccia

Fork and knife
25 Palaa
Fork and knife
25 Palaa

Ainekset

2 1/2 dl
Karkeaa kesäkurpitsaraastetta
4 dl
Haaleaa vettä
50 g
Tuorehiivaa
1 tl
Suolaa
1 dl
Silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)
1/2 dl
Tomaattien säilöntäöljyä
9 dl
Vehnäjauhoja

Lisäksi

1/2 dl
Tomaattien säilömtäöljyä
1 dl
Kivettömiä oliiveja
1 tl
Merisuolahiutaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kulhoon kesäkurpitsaraaste ja haalea vesi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää suola, aurinkokuivatut tomaatit sekä tomaattien öljy. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada siihen 1/2 dl tomaattien säilöntäöljyä. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä se levyksi lastalla tai jauhotetuin käsin. Painele oliivit taikinaan ja ripottele päälle merisuolahiutaleet. Paista focacciaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes leipä saa kauniin värin ja kuorta kopautettaessa kuuluu kumea ääni.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.6.2012
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.