Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvis-ramenburgerit

Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Ramenburgerit eli nuudelisämpylät valmistuvat kotikeittiössäkin. Katso helppo ohje! Kasvis-ramenburgerien väliin tulee itse tehdyt kasvispihvit. Asettele ramenburgerien väliin myös salaatinlehtiä ja tomaattiviipaleita.

Ainekset

3 kpl
(à 80 g) nuudeleita
Vettä
1/2 tl
Suolaa
3 kpl
Kananmunaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Seesamiöljyä

Kasvispihvit

150 g
Kesäkurpitsaa
200 g
Porkkanaa
1 1/2 dl
Juustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Yrttimaustetta
1/2 tl
Suolaa

Paistamiseen

Öljyä

Lisäksi

1 kpl
Tomaatti
Salaattia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Varaa nuudelisämpylöiden tekoon 8 pientä tasapohjaista kulhoa, esim. murokulhoa. Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja siirrä takaisin kattilaan. Riko munat toisessa kulhossa ja sekoita lämpimien nuudeleiden joukkoon. Jaa nuudeliseos kulhojen pohjalle ja tiivistä painelemalla lusikalla. Leikkaa leivinpaperiarkista palat nuudeleiden päälle ja pinoa kulhot päällekkäin. Aseta päälle paino. Nosta jääkaappiin ja anna tekeytyä puolisen tuntia.

Valmista kasvispihvit. Raasta kesäkurpitsa ja porkkana hienoksi raasteeksi. Purista siivilässä kasvisraasteista pois nestettä. Sekoita raasteet, juustoraaste, muna, jauhot ja mausteet. Muotoile massasta neljä pihviä.

Irrota ”nuudelisämpylät” varovasti kulhoista ja paista seesamiöljyseoksessa pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Siirrä syrjään odottamaan. Paista myös kasvispihvit öljyssä miedolla lämmöllä muutaman kerran käännellen. Asettele ”nuudelisämpylöiden” väliin salaatinlehtiä, tomaattiviipaleita ja kasvispihvejä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

361

1512

13,8 g

2,3 g

43,0 g

4,8 g

3,8 g

13,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vettä,

0,5 tl Suolaa,

1,5 dl Juustoraastetta,

1 tl Yrttimaustetta,

0,5 tl Suolaa,

Öljyä,

Salaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli