Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karamellipossu

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista aasialainen, maukas karamellipossu kasslerista. Tuhdit mausteet ja karamellisoitunut sokeri takaavat lopputulokset, jota tekee mieli toistekin.

Ainekset

800 g
Kassleria
2 rkl
Öljyä
2 kpl
Sipulia
5 kpl
Valkosipulinkynttä
1 - 2 kpl
Punaista chiliä
2 rkl
Fariinisokeria
3 rkl
Soijaa
2 rkl
Makeaa chilikastiketta
1/2 tl
Mustapippuria
(suolaa)
Vettä tarvittaessa

Pinnalle

Purjonrenkaita
Chilisuikaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit. Pane kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta vokkiin. Kuumenna ensin hyvällä lämmöllä sekoitellen ja kun ruoka on kuumaa, alenna lämpöä. Anna possun kiehua vokissa, kunnes neste on haihtunut ja sokeri muuttuu karamellimaiseksi.

800 g
Kassleria
2 kpl
Sipulia
5 kpl
Valkosipulinkynttä
1 - 2 kpl
Punaista chiliä
2 rkl
Makeaa chilikastiketta
3 rkl
Soijaa
2 rkl
Öljyä
2 rkl
Fariinisokeria
1/2 tl
Mustapippuria
(suolaa)
2

Tarkista lihan kypsyys tässä vaiheessa. Jos se tarvitsee vielä lisää kypsennystä, kaada vokkiin vähän vettä ja jatka kuumennusta. Ripottele valmiin ruoan pinnalle ohuita chilisuikaleita ja purjoviipaleita. Tarjoa keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Vettä tarvittaessa
Chilisuikaleita
Purjonrenkaita
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

341

1425

22,3 g

6,5 g

8,7 g

7,0 g

0,3 g

26,2 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(suolaa),

Vettä tarvittaessa,

Purjonrenkaita,

Chilisuikaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli