Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kahden suklaan kakkutikkarit

Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta

Ainekset

75 g
Margariinia
3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Kaakojauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta
2 rkl
Kermaa tai maitoa

Valkosuklaakuorrutus

100 g
Valkosuklaata

Maitosuklaakuorrutus

100 g
Maitosuklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon kerman tai maidon kanssa. Vatkaa hetki.

Pursota taikina voidellun kakkutikkarivuoan muotteihin rajaan asti ja aseta kansi kiinni. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Ota uunista ja anna jäähtyä. Irrota pallot varoen vuoasta ja nosta hetkeksi ritilän päälle.

Paloittele ja sulata erikseen valkosuklaa ja maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta puolet kakkupalloista valkosuklaaseen ja puolet maitosuklaaseen haarukan ja lusikan avulla. Paina jokaiseen tikkaritikku.

Pese vuoka ja pane tukevalle alustalle. Asettele tikkarit kannen koloihin. Siirrä jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.

Vinkki

Koristele kakkutikkarit halutessasi heti kuorruttamisen jälkeen koristerakeilla.

Vinkki

Lékuén silikoninen 18-aukkoinen kakkutikkarivuoka sisältää myös tikut.

Prismat

2

Pursota taikina voidellun kakkutikkarivuoan muotteihin rajaan asti ja aseta kansi kiinni. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Ota uunista ja anna jäähtyä. Irrota pallot varoen vuoasta ja nosta hetkeksi ritilän päälle.

3

Paloittele ja sulata erikseen valkosuklaa ja maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta puolet kakkupalloista valkosuklaaseen ja puolet maitosuklaaseen haarukan ja lusikan avulla. Paina jokaiseen tikkaritikku.

100 g
Valkosuklaata
100 g
Maitosuklaata
4

Pese vuoka ja pane tukevalle alustalle. Asettele tikkarit kannen koloihin. Siirrä jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.

5

Vinkki

Koristele kakkutikkarit halutessasi heti kuorruttamisen jälkeen koristerakeilla.

Vinkki

Lékuén silikoninen 18-aukkoinen kakkutikkarivuoka sisältää myös tikut.

Prismat

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

126

526

6,8 g

2,9 g

13,8 g

9,6 g

0,4 g

2,1 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli