Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kahden suklaan kakku

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta

Ainekset

9 kpl
Isoa grahamkeksiä (esim. digestive)
40 g
Margariinia

Täyte

200 g
Tummaa suklaata sulatettuna
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
Rahkaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 1/2 dl
Vaahtoutuvaa kermaa tai kasvisrasvavalmistetta
50 g
Valkoista suklaata rouhittuna

Koristeluun

Suklaakoristeita
Hedelmiä, esim. kumkvatteja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata suklaa. Pane liedelle iso kattila, jossa on vettä. Paloittele suklaa pienempään kattilaan. Nosta pieni kattila ison päälle. Kuumenna vesi ja anna suklaan sulaa. Varo, ettei vesi kiehu liikaa. Vettä tai vesihöyryä ei saa päästä suklaaseen.

Murenna keksit hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Murentaminen onnistuu myös käsin: pane keksit muovipussiin ja painele ne hienoksi kaulimella. Lisää sulatettu rasva keksimuruihin. Painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Irrottamista helpottaa, jos laitat pohjalle vuoan kokoisen leivinpaperinpalan.

Vatkaa juusto, rahka ja sokerit kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää sulatettu suklaa juusto-rahkaseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja lisää seokseen. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Pidä vähintään yön yli pakastimessa.

Ota kakku pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoilua. Irrota varoen vuoasta ja koristele suklaakuvioilla ja hedelmillä. Pursota suklaakuvioita pursotinpussin avulla sulatetusta suklaasta. Pursota kuviot leinpaperin päälle ja anna kovettua. Voit pursottaa esimerkiksi tähtiä, sydämiä, perhosia tai kirjaimia. Jos haluat taipuneen kuvion, laita leivinpaperin alle leivinpaperirulla ja pursota rullan yli. Kovettumisen jälkeen kuvio jää muotoon. Voit koristella kakun myös valmiilla koristeilla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.12.2004
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.