Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulumausteiset tikkulihapullat

timer-icon15 min
Fork and knife
16 Kappaletta
Neilikka ja kaneli tuovat lihapulliin joulun makua. Pistä lihapulliin suolatikut, haukkaa – ja nauti. Hauskan näköiset tikkulihapullat sopivat myös pikkujouluihin ja muihin loppuvuoden juhliin.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
4 rkl
Kaurahiutaleita
1 dl
Kermaa
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Jauhettua maustepippuria
1/2 tl
Jauhettua neilikkaa
1/2 tl
Jauhettua kanelia
3 rkl
Hienonnettua persiljaa

Paistamiseen

Öljyä

Lisäksi

16 kpl
Suolatikkua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kaurahiutaleet kulhoon kerman kanssa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää sipuliseos ja jauheliha kaura-kermaseokseen. Lisää mausteet ja hienonnettu persilja. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Paista lihapullat kahdessa erässä pannulla tai 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Pistä lihapulliin suolatikut.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

154

644

9,3 g

4,0 g

10,9 g

0,4 g

0,7 g

6,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Jauhettua maustepippuria,

0,5 tl Jauhettua neilikkaa,

0,5 tl Jauhettua kanelia,

Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli