Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulukranssi ja sahramipullat

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Sokeria
1/2 g
(1 pkt) sahramia
1 rkl
Hienonnettua kaardemummaa
1 kpl
(50 g) hiivaa
1 kpl
Muna
1 kg
Vehnäjauhoja
150 g
Leivontamargariinia
1 - 2 dl
Rusinoita

Koristeluun

Punaisia ja vihreitä sokeroitua kirsikoita
Rusinoita
Manteli- tai pähkinärouhetta

Voiteluun

Munaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kädenlämpöiseen (37 astetta) maitoon mausteet. Lisää murennettu hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää muna ja vähitellen ensin vatkaten, sitten alustaen jauhot. Lisää alustamisen loppupuolella huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja rusinat.Alusta kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota se sitten pyyhkeen alla kaksinkertaiseksi, kumoa leivinpöydälle ja jaa kahtia.

Leivo toisesta osasta kranssi ja toisesta pieniä joulupullia. Jaa kranssiin tuleva taikina 3-4 palaan ja pyöritä ne yhtä pitkiksi säikeiksi. Kierrä säikeet letiksi ja taivuta kranssiksi. Paina kirsikat ja rusinat taikinan pintaan. Kohota kranssi pellillä uudelleen, voitele ja koristele vielä mantelirouheella, jos haluat. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Leivo taikinan toisesta puolikkaasta ohutta säiettä ja muovaa siitä joulupullia. Kohota ne pellillä, koristele ja kypsennä uunin keskiosaassa 250 asteessa. Kypsymisaika on 8-10 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.