Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hiillostetut silakat

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 kg
Isoja verkkosilakoita
1 rkl
Karkeaa merisuolaa
Tilliä ja ruohosipulia, halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Perkaa silakat poistamalla niistä sisälmykset. Huuhtaise kalat nopeasti tai pyyhi sisältä puhtaiksi. Öljyä halsteri hyvi hieromalla sen pinnoihin öljyä. Lado kalat limittäin halsteriin ja kypsennä ensin toiselta puolelta ja sitten toiselta puolelta ruskeatäpläiseksi suoraan hehkuvalla hiilloksella, yhteensä 1 minuutti. Nosta kalat halsterissa sitten kauas hiilistä tai lämmönlähteestä ja jatka kypsennystä kummaltakin puolen noin 2 minuuttia, jolloin kalat ovat täysin kypsiä. Kypsyyden tiedät evää nyhtäisemällä. Kypsän kalan evä irtoaa kerralla. Ota kalat halsterista ja lado kulhoon tai kiedo paperiin. Ripota väliin suola ja yrttejä, jos haluat. Suolautuminen kestää 10-15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 15.12.2004
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.