Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hapankaalipiirakka

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tässä herkullinen piirakka niin iltapalaksi, evääksi kuin juhlien tarjoilupöytään.

Ainekset

Taikina

250 g
Leivontamargariinia
4 dl
Vehnäjauhoja
1/4 tl
Suolaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa

Täyte

400 - 500 g
Hapankaalia
2 kpl
Porkkanaa raastettuna
1 - 2 kpl
Sipulia silputtuna
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä, jos haluaa
Suolaa
2 rkl
Öljyä
Hiukan siirappia
(hienonnettua meiramia tai kuminaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin taikina sekoittamalla margariini, jauhot ja suola sekaisin. Lisää maitorahka ja sekoita vielä kerran nopeasti. Nosta taikina kylmään noin tunniksi.Kaada hapankaali pataan. Lisää raastetut porkkanat ja silputut sipulit sekä öljy. Sekoita ja hauduta kasvikset ainakin puolikypsiksi. Mausta ja jäähdytä. Seoksesta saa tulla hiukan hapanimelää.Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperille pellille. Levitä päälle täyte toiselle puolelle taikinaa reikäkauhalla niin, ettei lientä tule mukaan, jos sitä on padassa. Käännä toinen puoli taikinaa päälle. Ummista piirakka hyvin, voitele ja koristele. Pistä pintaan muutama höyryreikä. Kypsennä piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 28.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.