Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halvajäätelö

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Vaniljajäätelöstä , kardemummasta ja halvasta on helppo sekoittaa suussa sulava jäätelöjälkiruoka. Koristele paahdetuilla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Ainekset

1 1/2 l
Vaniljajäätelöä
150 g
Halvaa
1 tl
Jauhettua kardemummaa
50 g
Pistaasipähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele jäätelö ja anna pehmetä hetki kulhossa. Murenna päälle halva ja lisää kardemumma. Sekoita jäätelö sähkövatkaimella.

Jaa seos esimerkiksi pieniin puhtaisiin jogurttipikareihin tai kertakäyttömukeihin. Peitä foliolla ja pakasta.

Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja rouhi ne. Kumoa jäätelöt vadille ja koristele pähkinöillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
|
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

392

1640

25,8 g

10,7 g

29,7 g

29,5 g

3,7 g

9,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli