Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattua ananasta

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Taio tuoreesta ananaksesta upea grillijälkkäri! Viipaloi hedelmä, karamellisoi pinta grillissä ja tarjoa lämpimänä jätskin, kinuskikastikkeen ja roseepippureiden kanssa.

Ainekset

1 kpl
ananas
25 g
voita tai margariinia
3 rkl
sokeria
1 tl
roseepippureita

Lisäksi

2 dl
(1 prk) kinuskikastiketta
1/2 l
vaniljajäätelöä (halutessasi)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa ananaksen molemmista päistä viipale pois. Kuori ananas terävällä veitsellä leikkuulaudalla. Leikkaa hedelmäliha reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Poista viipaleista kova keskiosa omenaporalla tai veitsen kärjellä leikkaamalla.

1 kpl
ananas
2

Sulata rasva ja sivele se ananasviipaleiden toiselle puolelle. Ripottele puolet sokerista päälle. Paahda ensin ananasviipaleiden sokeroituja puolia grillissä tai muurinpohjapannulla, kunnes pinta saa hieman väriä. Sipaise toiselle puolelle sulatettua rasvaa ja ripottele loppu sokeri ananasviipaleille. Käännä ananasviipaleet ja paahda kauniin väriseksi.

3

Murskaa roseepippurit, ripottele ne ananaksille ja tarjoa viipaleet lämpiminä kinuskikastikkeen (ja vaniljajäätelön) kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 5.1.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

268

1123

12,0 g

6,8 g

35,8 g

34,3 g

1,5 g

3,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl roseepippureita,

2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli