Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Caesarsalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Alkuperäiseen caesarsalaattiin kuuluu anjoviksella höystetty caesarkastike sekä parmesaania, valkosipulia, rapeita leipäkrutonkeja. Lisää salaattiin myös kypsää broileria, jos haluat nauttia ruokaisan kanacaesarin. Kokeile myös katkarapu-caesarsalaattia!

Ainekset

250 g
tai 1 ruukku roomansalaattia
4 kpl
viipaletta vaaleaa leipää
2 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
50 g
parmesaanijuustoa

Caesarkastike

2 kpl
kananmunan keltuaista
6 kpl
anjovisfileetä
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
vettä
1 tl
dijoninsinappia
1 dl
rypsiöljyä
20 g
parmesaanijuustoa (3 rkl raastettuna)
1 kpl
valkosipulinkynsi (pieni)
1/2 tl
mustapippuria
1/4 tl
sokeria
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy pannulla, lisää leipäkuutiot. Paista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes leipäpalat ovat kullanruskeita ja rapeita. Mausta krutongit hienonnetulla valkosipulilla paistamisen loppupuolella.

4 kpl
viipaletta vaaleaa leipää
2 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2

Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää anjovikset, sitruunamehu, vesi ja sinappi. Soseuta ainekset sauvasekoittimella ja lisää samalla öljy ohuena nauhana. Mausta kastike parmesaaniraasteella, valkosipulilla, mustapippurilla, sokerilla ja ripauksella suolaa.

2 kpl
kananmunan keltuaista
6 kpl
anjovisfileetä
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
vettä
1 tl
dijoninsinappia
1 dl
rypsiöljyä
20 g
parmesaanijuustoa (3 rkl raastettuna)
1 kpl
valkosipulinkynsi (pieni)
1/2 tl
mustapippuria
1/4 tl
sokeria
ripaus suolaa
3

Huuhdo ja valuta salaatinlehdet hyvin. Revi lehdet paloiksi kulhoon tai laakealle tarjoiluvadille. Kääntele kastike joukkoon. Lisää krutongit ja raastettu tai lastuiksi leikattu parmesaani salaatin pinnalle.

250 g
tai 1 ruukku roomansalaattia
50 g
parmesaanijuustoa

Vinkki Saat caesarsalaatista ruokaisamman lisäämällä joukkoon kypsää broileria, katkarapuja tai rapeaksi paistettua pekonia. Kasvisversioon sopii esimerkiksi keitetty parsakaali tai vihreät pavut.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.4.2013
|
Muokattu: 9.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

492

2060

41,8 g

6,8 g

15,0 g

2,0 g

1,8 g

13,3 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli