Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bataattihummus

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Bataattihummus sopii dippikastikkeeksi sekä tortillojen, piiraiden ja paistosten täytteisiin. Esikeitetyt kikherneet helpottavat ja nopeuttavat valmistamista.

Ainekset

1/2 kpl
(300 g) bataattia
1/2 dl
Seesaminsiemeniä
1 kpl
(290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
1 tl
Juustokuminaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatti. Keitä kypsäksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Jauha monitoimikoneessa ensin siemenet. Valuta kikherneet ja lisää bataattien ja muiden ainesten kanssa koneeseen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Vinkki: Bataattihummus sopii leivillä ja nachoilla dippaukseen sekä tortillojen, piiraiden ja paistosten täytteisiin.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

98

411

9,0 g

1,3 g

2,6 g

0,4 g

1,1 g

1,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pieni valkosipulinkynsi,

1 tl Juustokuminaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli