Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiini-mandariinijälkiruoka

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Jälkiruoka on koottu sitrushedelmistä, vaniljavaahdosta ja rapeasta krokantista. Ole tarkkana krokanttia tehdessä, ettei sokeri pääse liian tummaksi ja muutu kitkeräksi.

Ainekset

2 - 3 kpl
Appelsiinia
4 kpl
Mandariinia
1 kpl
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Mantelikrokantti

1 dl
Sokeria
1/2 dl
Manteleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee mantelikrokantti. Rouhi mantelit ja pane rouhe leivinpaperin päälle. Kaada sokeri keoksi paistinpannulle. Anna sokerin sulaa hiljalleen sekoittelematta. Kun keko on lähes painunut alas, sekoita sokeria puuharukalla. Paahda sokeri vaaleanruskeaksi ja kaada se manteleiden päälle.
Anna krokantin jähmettyä ja rouhi se sitten tukevalla veitsellä. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele lohkot annoskulhoihin. Paloittele päälle mandariinilohkot. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää hedelmien päälle. Lisää pinnalle krokanttirouhetta.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
|
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

228

955

5,0 g

0,3 g

38,8 g

38,5 g

5,0 g

3,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 prk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli