Yrttinen karitsanpaisti

11.3.2015
13 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Yrttinen karitsanpaisti

Tuoreet yrtit, valkosipuli ja sitruunan mehu maustavat karitsanpaistin. Mausta paisti mielellään jo paistamista edeltävänä päivänä. Tarjoa pyhäpäivän parempana ruokana kasvisten sekä riisin tai perunoiden kera.

Ainekset

1 1 (n. 2,5 kg) luullinen pakastekaritsanpaisti
2 2 tl suolaa
3 1 tl rouhittua mustapippuria
4 50 g voita
5 5 - 6 valkosipulinkynttä
6 1 dl silputtua timjamia, rosmariinia ja persiljaa
7 0,5 sitruunan mehu
Pannulle
1 3 dl 3 dl lihalientä (osa viiniä)
Pinnalle
1 yrttisilppua

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 30 g
Proteiinia 697 g
Rasvaa 490 g
Kuitua 1 g
Energiaa kJ 30518
Energiaa kcal 7294

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata paisti pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta paisti mielellään jo paistamista edeltävänä päivänä. Tee paistiin 10 viiltoa terävällä veitsellä. Hiero suola ja pippuri paistin pintaan. Sekoita hienonnetut yrtit ja valkosipulinkynnet pehmeään voihin. Lisää sitruunanmehu. Työnnä maustevoita viiltoihin ja levitä loput paistin pinnalle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsentämistä. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan siten, että se ei osu luuhun. Nosta liha uunipannulle, kaada pohjalle liemi. Paista 15 minuuttia 225-asteisessa uunissa. Laske lämpö 150 asteeseen. Valele paistia liemellä silloin tällöin. Paista noin 2 tuntia, kunnes lihan lämpötila on 70 astetta.

Ota liha uunista, peitä foliolla ja anna lämmön tasaantua noin 15 minuuttia. Ripottele pinnalle yrttisilppua ja viipaloi paisti.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lammas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5