Yrttinen kalakeitto

21.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Yrttinen kalakeitto

Ainekset

1 1 l vettä ja 2 kalaliemikuutiota tai1 l kalalientä
2 10 maustepippuria
3 yrttikimppu: pala purjoa, 6 persiljan varret, 2 timjaminoksaa, laakerinlehti
4 2 viipaletta sitruunaa
5 1 porkkanaa
6 4 perunaa
7 500 g ruodotonta kalafileetä, esim. lohta tai kuhaa
8 sipuli, pala purjoa tai muutama kevätsipuli
9 kalamaustetta
10 suolaa
11 ruotiselleriä, ruohosipulia, tilliä
Lisäksi
1 valkosipulilla maustettua majoneesia

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 51 g
Proteiinia 101 g
Rasvaa 71 g
Kuitua 5 g
Energiaa kJ 5248
Energiaa kcal 1254

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita kalaliemeen kiehumaan pippurit, yrttikimppu ja sitruunaviipaleet. Keitä 10 minuuttia. Nosta yrttikimppu ja sitruunaviipaleet pois.Kuori sillä aikaa perunat ja porkkana. Suikaloi ne liemeen ja keitä puolikypsiksi.Suikaloi sillä aikaa nahaton ja ruodoton kala ja lisää liemeen. Kuori ja suikaloi sipuli ja lisää sekin. Keitä 5 minuuttia.Mausta keitto runsaalla yrttisilpulla. Tarjoa valkosipulimajoneesin kera alkukeittona.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5