Yrttinen antipastopurkki

15.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Yrttinen antipastopurkki

Sujauta feta ja oliivit mausteiden kanssa purkkiin ja kiikuta jouluksi suolaisen ystävälle. Herkuttelija höystää antipastolla salaatin tai koostaa mehevät herkkuleivät purkin antimilla.

Ainekset

1 400 g fetajuustoa
2 5 dl oliiveja
3 5 dl rypsiöljyä
4 1,5 dl valkoviinietikkaa
5 0,75 dl (3/4 dl) juoksevaa hunajaa
6 2 tl mustapippuria
7 2 tl kuivattua basilikaa
8 2 tl kuivattua oreganoa
9 2 tl kuivattua timjamia
10 1 tl kuivattua rosmariinia
Valkosipulit
1 4 kokonaista valkosipulia
2 1 dl valkoviinietikkaa
3 1 dl vettä
4 2 rkl sokeria
5 1 tl suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 120 g
Proteiinia 76 g
Rasvaa 490 g
Kuitua 7 g
Energiaa kJ 21653
Energiaa kcal 5175

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee valkosipulit. Kiehauta liemen ainekset ja lisää kuoritut kynnet. Keitä 5 minuuttia. Jäähdytä liemessä ja laita maustumaan jääkaappiin 1–2 tunniksi.

Kuutioi feta, valuta oliivit ja valkosipulit. Yhdistä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa öljy, etikka, hunaja ja mausteet.

Jaa fetat ja oliivit purkkeihin, kaada marinadi päälle. Lisää tarvittaessa öljyä. Anna maustua jääkaapissa 2–3 päivää. Antipasto säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.

Vinkki
Lisää purkkiin tuoreita yrttejä tai aurinko-kuivattuja tomaatteja.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5