Yrttimaustetut broilerinkoivet

23.3.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Yrttimaustetut broilerinkoivet

Sitruunainen voi-yrttiseos maustaa broilerin. Tarjoa yrttimaustetun broilerin kanssa vihersalaattia ja riisiä.

Ainekset

6 annosta
1 6 broilerin koipi-reittä
2 1,5 tl suolaa
3 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Yrttiseos
1 50 g voita
2 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua, basilikaa
3 2 valkosipulinkynttä
4 2 sitruunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 2 g
Proteiinia 33 g 196 g
Rasvaa 39 g 233 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 2 007 12041
Energiaa kcal 480 2878

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista yrttiseos. Sekoita hienonnetut yrtit pehmeään voihin. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Pese sitruunat hyvin ja raasta joukkoon kuoret.

Irrota broilerin nahka lihasta työntämällä sormi lihan ja nahan väliin. Levitä nahan alle voi-yrttiseos. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Siirrä koivet laakeaan uunivuokaan ja halkaise joukkoon sitruunat.

 

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes ulos tihkuva neste on kirkasta. Purista sitruunoista mehua koipien päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5