Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttimarinoidut kananmunat

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta
Yrttiöljyssä pikamarinoidut kananmunat sopivat kevään brunssipöytään.

Ainekset

6 kpl
Kananmunaa

Yrttiöljy

1 kpl
Ruukullinen tuoreita yrttejä, esim. 1/2 ruukkua basilikaa ja 1/2 ruukkua persiljaa tms.
1 1/2 dl
Rypsiöljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori jäähtyneenä.

6 kpl
Kananmunaa
2

Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn.

1 1/2 dl
Rypsiöljyä
1 kpl
Ruukullinen tuoreita yrttejä, esim. 1/2 ruukkua basilikaa ja 1/2 ruukkua persiljaa tms.
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3

Pyöräytä kananmunat ½ dl:ssa yrttiöljyä ja nosta tarjolle esimerkiksi salaatin päälle tai sellaisenaan brunssipöytään. Käytä loppu yrttiöljy salaatinkastikkeena.

Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

273

1141

27,5 g

2,7 g

0,2 g

0,2 g

7,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli