Yrttikuorrutettu lohi

25.2.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Yrttikuorrutettu lohi

Ainekset

4 annosta
1 750 g lohta tai kirjolohta
2 1 tl suolaa
3 1 pussi (50 g) pinjansiemeniä
4 0,5 dl kaurahiutaleita
5 1 dl tuoretta basilikaa
6 1 dl tuoretta persiljaa
7 3 paahtoleipäpalaa
8 1 tl kuivattua timjamia
9 0,75 dl vehnäjauhoja
10 1 kananmuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 82 g
Proteiinia 40 g 161 g
Rasvaa 28 g 112 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 2 070 8279
Energiaa kcal 495 1979

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lohi suolalla. Laita pinjansiemenet, kaurahiutaleet, basilika, persilja ja paahtoleivät tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi seokseksi. Mausta timjamilla. Kaada yrttiseos, vehnäjauhot ja kananmuna omille lautasilleen, riko kananmunan rakenne. Kasta lohipala ensin jauhoihin, sen jälkeen kananmunaan ja lopuksi yrttikuorrutteeseen. Painele kuorrutetta vielä sormin lohen pinnalle, jotta se pysyy. Laita lohi uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lohi esimerkiksi lohkoperunoiden, sitruunaviipaleiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5