Yrttikotijuusto

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Yrttikotijuusto

Ainekset

6 annosta
1 2 l maitoa
2 6 dl piimää
3 3 munaa
4 1 tl suolaa
5 2 rkl silputtua ruohosipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 117 g
Proteiinia 16 g 97 g
Rasvaa 10 g 62 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 011 6068
Energiaa kcal 242 1450

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Aamu-, väli- ja iltapalat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna maito kiehumispisteeseen isossa kattilassa. Lisää piimään kananmunat ja kaada seos maidon joukkoon. Kuumenna seos vielä kiehumispisteeseen ja nosta pois liedeltä. Anna seoksen seistä vartin ajan ja kerää juustomassa sitten reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään. Painele massaa kevyesti niin, että hera valuu pois. Heran voit säästää ja käyttää esimerkiksi sämpylätaikinan tekemiseen. Sekoita massaan suola ja ruohosipulisilppu ja pane massa sideharsoineen juustomuottiin tai siivilään. Aseta päälle kevyt paino ja alle lautanen. Anna juuston kiinteytyä kylmässä yön yli.Halutessasi voit ruskistaa juuston pinnan vielä munalla voideltuna nopeasti 250 asteisessa uunissa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5