Yrtti-valkosipulisilakat

17.9.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Yrtti-valkosipulisilakat

Valkosipulilla ja yrteillä ryyditetyt silakat rullataan nurinkurin nahkapuoli sisäänpäin. Tarjoa silakoiden kanssa leipää, jolla herkullisen liemen voi pyyhkiä lautaselta viimeiseen pisaraan asti.

Ainekset

4 annosta
1 600 g silakkafileitä (pakaste)
2 1,5 tl suolaa
3 0,5 tl jauhettua valkopippuria
4 1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
5 3 valkosipulinkynttä
6 1 ruukku ruohosipulia
7 1 ruukku tilliä
8 0,5 dl vettä
9 0,5 dl sitruunamehua
Pinnalle
1 2 palaa näkkileipää
2 1 rkl rypsiöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 27 g
Proteiinia 27 g 107 g
Rasvaa 32 g 128 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 773 7093
Energiaa kcal 424 1695

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Levitä sulatetut silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Laita tuorejuusto kulhoon. Puserra valkosipulit joukkoon. Silppua yrtit ja sekoita ne tuorejuustoon.
  • Käännä silakkafileet nahkapuoli ylöspäin. Jaa juustoseos fileille ja pyöritä fileet rulliksi. Asettele rullat tiukasti vierekkäin uunivuokaan (noin 20 x 20 cm). Sekoita vesi ja sitruunamehu ja kaada seos vuokaan. Rouhi näkkileipä ja ripottele silakoiden päälle. Valuta öljy pinnalle.
  • Paista uunissa 20 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa silakat leivän ja salaatin kera.
Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5