Yrtti-rahkapiiraat

18.3.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Yrtti-rahkapiiraat

Yrttiset rahkapiiraat maistuvat kahvipöydässä tai vaikka iltapalana. Lisää makua pienille herkkupiirakoille antaa parmesaaniraaste.

Ainekset

12 kappaletta
Pohja
1 3,5 dl vehnäjauhoja
2 125 g voita tai margariinia
3 0,5 prk maitorahkaa (125 g)
4 1 tl provencale-yrttiseosta
Täyte
1 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa, minttua
2 pala purjoa
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 rkl oliiviöljyä
5 0,5 prk maitorahkaa (125 g)
6 1 dl kermaa
7 1 dl parmesaaniraastetta
8 2 kananmunaa
9 ripaus suolaa
10 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 172 g
Proteiinia 6 g 75 g
Rasvaa 15 g 181 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 913 10953
Energiaa kcal 218 2618

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita monitoimikoneessa jauhot ja paloiteltu rasva keskenään. Lisää rahka ja mausteseos ja pyöräytä pikaisesti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 12 pienen piirakkavuoan tai muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös paistaa yhden ison piirakan. Nosta pohjat kylmään täytteen teon ajaksi. Hienonna yrtit. Hienonna huuhdeltu purjo ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Nosta syrjään odottamaan. Sekoita rahka, kerma, parmesaaniraaste, kananmunat, mausteet ja yrtit keskenään. Pistä haarukalla piirakkapohjiin reikiä ja jaa sipuliseos vuokiin. Annostele juustoseos päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa pieniä noin 15 minuuttia ja isoa 20–25 minuuttia.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5