Yrtti-juustoleipä

21.5.2014
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Yrtti-juustoleipä

Ainekset

15 palaa
1 5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 2 rkl hunajaa
4 1,5 tl suolaa
5 1 rkl välimeren yrttiseosta
6 12 dl sämpyläjauhoja
7 2 rkl oliiviöljyä
8 2 dl vahvaa juustoraastetta

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 449 g
Proteiinia 8 g 122 g
Rasvaa 6 g 91 g
Kuitua 2 g 36 g
Energiaa kJ 873 13088
Energiaa kcal 209 3128

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää hunaja, suola ja yrttiseos. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää öljy ja juustoraaste alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.

Painele taikina leivinpaperoidulle pienelle uunipellille tai -vuokaan tasaiseksi levyksi. Anna leivän kohota 15 minuuttia. Jaa kohonnut leipä taikinapyörällä annospaloiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: juusto leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5