Yhden kulhon gluteeniton raparperipiirakka

13.5.2018
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Yhden kulhon gluteeniton rapaperipiirakka

Päältä rapea ja sisältä pehmeä raparperipiirakka on kesän kestosuosikki. Gluteeniton herkku syntyy yhdessä kulhossa ja maistuu kardemummalta ja kookokselta.

Ainekset

8 palaa
1 3 dl gluteenitonta jauhoseosta (kuitupitoista)
2 2 dl fariinisokeria
3 1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4 1,5 dl kookoshiutaleita
5 1 tl leivinjauhetta
6 1 tl vaniljasokeria
7 1 tl kardemummaa
8 125 g leivontamargariinia
9 1 dl kaurajuomaa
10 1 kananmuna
11 5 dl (250 g) raparperipaloja
Hunajajogurtti
1 1 prk (300 g) kreikkalaista jogurttia
2 1 rkl hunajaa
3 1 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 50 g 400 g
Proteiinia 5 g 43 g
Rasvaa 21 g 171 g
Kuitua 3 g 22 g
Energiaa kJ 1 743 13946
Energiaa kcal 417 3333

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Paloittele kylmä rasva joukkoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ota 1 dl muruseosta kuppiin ja laita sivuun odottamaan. Lisää kaurajuoma ja kananmuna kulhoon muruseoksen joukkoon ja sekoita taikinaksi.
  3. Levitä taikina piirakkavuokaan. Ripottele raparperipalat taikinan päälle ja muruseos pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Mausta jogurtti hunajalla ja vaniljasokerilla. Tarjoa piirakka haaleaksi jäähtyneenä hunajajogurtin kanssa.

Vinkki: Voit korvata gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras raparperi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5