Wieninleike broilerista

25.2.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Wieninleike broilerista

Broilerin ohutleikkeistä valmistuvat maukkaat wieninleikkeet. Tarjoa paneroitujen leikkeiden kanssa esimerkiksi perunamuusia ja herneitä.

Ainekset

4 annosta
1 4 broilerin ohutleikettä
2 1 dl vehnäjauhoja
3 0,5 tl suolaa
4 0,5 tl valkopippuria
5 2 munaa + tilkka vettä
6 2,5 dl korppujauhoja
7 0,5 tl suolaa
Paistamiseen
1 3 rkl öljyä
2 1 rkl voita
Pinnalle
1 4 anjovisfileetä
2 4 sitruunaviipaletta
3 kapriksia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 142 g
Proteiinia 39 g 156 g
Rasvaa 19 g 75 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 958 7833
Energiaa kcal 468 1872

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nuiji leikkeet mahdollisimman ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Riko ja vatkaa toiselle lautaselle munat ja ohenna rakenne tilkalla vettä. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhot. Mausta suolalla.

Kääntele leikkeet ensin maustetuissa vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja kääntele lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden pinnan kuivahtaa hetki ennen paistamista.
Valmistele sillä välin koristeet. Viipaloi sitruuna, kierrä anjovisfileet rullalle. Valuta kaprikset liemestä.
Kuumenna isolla paistinpannulla öljy-voiseos. Lisää leikkeet ja paista kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Jos paistinpannu on pieni, kypsennä leikkeet kahdessa erässä. Lisää höysteet leikkeiden pinnalle. Tarjoa lisänä perunamuusia ja herneitä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5