Vuohenjuustopiirakka ja vadelmakastike

16.10.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vuohenjuustopiirakka ja vadelmakastike

Herkullisen hyvä piirakka syntyy vuohenjuustosta. Tarjoile jäähtynyt piirakka vadelmakastikkeen kanssa.

Ainekset

10 annosta
Taikina
1 125 g margariinia
2 2 dl vehnäjauhoja
3 0,5 tl leivinjauhetta
4 0,5 prk maitorahkaa (à 125 g)
Täyte
1 1 prk cottage-cheese -raejuustoa (300 g)
2 1 prk pehmeää vuohenjuustoa (150 g)
3 2 kananmunaa
4 3 rkl sokeria
Vadelmakastike
1 200 g pakastevadelmia
2 4 rkl hillosokeria
3 3 rkl laimennettua marja- tai sitruunamehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 203 g
Proteiinia 12 g 124 g
Rasvaa 16 g 156 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 1 143 11434
Energiaa kcal 273 2733

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää rahka. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina levyksi kelmun päällä ja paketoi se. Nosta jääkaappiin. Valmista kastike. Keitä vadelmia, hillosokeria ja mehua kattilassa muutama minuutti. Painele seos siivilän läpi. Anna jäähtyä.

Sekoita raejuusto, vuohenjuusto, muna ja sokeri. Painele taikina voidellun (halkaisijaltaan noin 24 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Valuta täyteseos taikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile vadelmakastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5