Vuohenjuusto-tomaattileipä

18.6.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vuohenjuusto-tomaattileipä

Ainekset

6 annosta
1 3,5 dl maitoa tai vettä
2 1 tl suolaa
3 1 rkl siirappia
4 0,3 pakettia hiivaa (n. 17 g)
5 1 raastettu porkkana
6 1,5 dl kaurahiutaleita
7 7 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
8 3 rkl öljyä, sulatettua margariinia tai voita
Täyte
1 150 g pehmeää vuohenjuustoa
2 8 aurinkokuivattua tomaattia
Pinnalle
1 seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 51 g 307 g
Proteiinia 17 g 100 g
Rasvaa 18 g 106 g
Kuitua 5 g 32 g
Energiaa kJ 1 819 10913
Energiaa kcal 435 2608

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: seesaminsiemeniä

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita haaleaan nesteeseen suola, siirappi ja hiiva. Lisää kaurahiutaleet ja sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle vuohenjuusto ja silputut tomaatit. Kääri levy rullaksi. Kohota puolisen tuntia. Sipaise pinta vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5