Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vuohenjuusto-tomaattileipä

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

3 1/2 dl
Maitoa tai vettä
1 tl
Suolaa
1 rkl
Siirappia
3/10 kpl
Hiivaa (n. 17 g)
1 kpl
Raastettu porkkana
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
7 dl
Sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
3 rkl
Öljyä, sulatettua margariinia tai voita

Täyte

150 g
Pehmeää vuohenjuustoa
8 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia

Pinnalle

Seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita haaleaan nesteeseen suola, siirappi ja hiiva. Lisää kaurahiutaleet ja sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle vuohenjuusto ja silputut tomaatit. Kääri levy rullaksi. Kohota puolisen tuntia. Sipaise pinta vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

434

1818

16,3 g

5,0 g

52,2 g

8,5 g

5,5 g

15,7 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,3 pakettia Hiivaa (n, 17 g),

Seesaminsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli