Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vuohenjuusto-purjokeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vuohenjuusto-purjokeitto maistuu lounaana ja alkukeittona. Ripottele vuohenjuustokeiton pinnalle ruohosipulisilppua ja voissa kiehautettuja omenakuutioita.

Ainekset

1 kpl
Pieni sipuli
1/2 kpl
Vihreää omenaa
1 rkl
Voita
300 g
Pakasteperuna-purjosekoitusta
4 dl
Vettä
1 kpl
Kasvis- tai kanaliemikuutio
100 - 150 g
Vuohen valkohomejuustoa
2 dl
Kermaa
1/4 tl
Rakuunaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

Pinnalle

Silputtua ruohosipulia
1/2 kpl
Omenaa kuutioina
1 rkl
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Silppua sipuli, kuori ja kuutioi omena. Kuullota omena-sipuliseos voissa. Lisää pakastekasvikset, vesi ja liemikuutio. Anna hautua 10 minuuttia.

Lisää paloiteltu juusto ja soseuta keitto. Lisää kerma ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele keiton pinnalle ruohosipulisilppua ja voissa kiehautettuja omenakuutioita.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

407

1702

33,3 g

22,0 g

14,5 g

4,5 g

1,5 g

9,5 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 dl Vettä,

0,25 tl Rakuunaa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria,

Silputtua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli