Vuohenjuusto-purjokeitto

21.2.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vuohenjuusto-purjokeitto

Vuohenjuusto-purjokeitto maistuu lounaana ja alkukeittona. Ripottele vuohenjuustokeiton pinnalle ruohosipulisilppua ja voissa kiehautettuja omenakuutioita.

Ainekset

4 annosta
1 1 pieni sipuli
2 0,5 vihreää omenaa
3 1 rkl voita
4 300 g pakasteperuna-purjosekoitusta
5 4 dl vettä
6 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
7 100 - 150 g vuohen valkohomejuustoa
8 2 dl kermaa
9 0,25 tl rakuunaa
10 0,5 tl suolaa
11 0,25 tl mustapippuria
Pinnalle
1 silputtua ruohosipulia
2 0,5 omenaa kuutioina
3 1 rkl voita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 67 g
Proteiinia 10 g 40 g
Rasvaa 34 g 134 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 711 6845
Energiaa kcal 409 1636

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Silppua sipuli, kuori ja kuutioi omena. Kuullota omena-sipuliseos voissa. Lisää pakastekasvikset, vesi ja liemikuutio. Anna hautua 10 minuuttia.

Lisää paloiteltu juusto ja soseuta keitto. Lisää kerma ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele keiton pinnalle ruohosipulisilppua ja voissa kiehautettuja omenakuutioita.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5