Vuohenjuusto-lakkapiiraat

28.8.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vuohenjuusto-lakkapiiraat

Ainekset

16 kappaletta
1 400 g ruisperunataikinaa (pakaste)
2 200 g pehmeää vuohenjuustoa
3 1 kananmuna
4 1 dl lakkahilloa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 233 g
Proteiinia 3 g 48 g
Rasvaa 8 g 136 g
Kuitua 1 g 21 g
Energiaa kJ 615 9835
Energiaa kcal 147 2351

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Se saa jäädä hieman kohmeiseksi. Kauli taikina noin 30 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi. Ota isolla lasilla (halkaisija noin 9 cm) taikinasta kiekkoja. Kauli yli jäävä taikina uudelleen levyksi, kunnes kaikki taikina on käytetty. Leikkaa vuohenjuustosta viipaleita kiekkojen määrän mukaan. Aseta kunkin taikinakiekon keskelle vuohenjuustoa ja rypytä taikina sormin juuston ympärille. Voitele piiraat kananmunalla ja paista noin 17 minuuttia. Voitele kuumat piirakat lakkahillolla. Nauti lämpiminä esimerkiksi teen kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5