Viinirypäletorttu

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Viinirypäletorttu

Ainekset

Taikina
1 125 g margariinia
2 2,5 dl vehnäjauhoja
3 1 dl kaurahiutaleita
4 3 rkl sokeria
5 2 rkl kylmää vettä
Vaniljatäyte
1 4,5 dl maitoa
2 6 keltuaista
3 1,5 dl sokeria
4 5 rkl vehnä- tai maissijauhoja
5 1 tl vaniljasokeria
Päälle
1 kivettömiä viinirypäleitä
2 tomusokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 357 g
Proteiinia 60 g
Rasvaa 142 g
Kuitua 11 g
Energiaa kJ 12365
Energiaa kcal 2955

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita margariini, vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja sokeri sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai monitoimikoneessa. Lisää vesi. Sekoita mahdollisimman vähän. Voitele irtopohjavuoka. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Pistele pohjaan muutama ilma-aukko haarukalla. Paista pohjaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.Valmista täyte. Kuumenna maito kattilassa kiehumispisteeseen. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnä- tai maissijauhot. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, ettei seos tartu kattilan pohjaan. Kiehauta 1-2 minuuttia. Jäähdytä täyte kelmulla peitetyssä astiassa jääkaapissa.Vaahdota jäähtynyt täyte ja levitä torttupohjalle. Paina kokonaiset viinirypäleet puoliksi täytteen sisään. Jos et löydä kivettömiä viinirypäleitä, voit halkaista rypäleet ja poistaa siemenet. Tarjoile torttu samana päivänä. Siivilöi tomusokeria rypäleiden pinnalle ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Timo viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5