Viikunamarmeladi

1.3.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Viikunamarmeladi

Ainekset

1 400 g kuivattuja viikunoita
2 2 dl vettä
3 2 appelsiinia
4 1 sitruuna
5 1 rkl raastettua inkivääriä
6 2 kanelitankoa
7 3,5 dl hillosokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 502 g
Proteiinia 16 g
Rasvaa 5 g
Kuitua 41 g
Energiaa kJ 9154
Energiaa kcal 2188

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Saksi viikunoista kova kanta pois. Nosta viikunat likoamaan veteen niin, että ne juuri peittyvät. Anna turvota yön yli. Kaada vesi pois ja pilko viikunat pieniksi paloiksi. Kuori ja leikkaa appelsiinit ja sitruuna kalvottomiksi lohkoiksi. Nosta pilkotut viikunat, sitruslohkot, raastettu inkivääri, kanelitangot ja hillosokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 15-20 minuuttia. Anna hetken aikaa makujen vetäytyä ja poista sitten kanelitangot. Purkita puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin. Tarjoile aamiaisella rusinaleivän kanssa.

© SOK
Avainsanat: marmeladi viikuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5