Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Viikunamarmeladi

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

400 g
Kuivattuja viikunoita
2 dl
Vettä
2 kpl
Appelsiinia
1 kpl
Sitruuna
1 rkl
Raastettua inkivääriä
2 kpl
Kanelitankoa
3 1/2 dl
Hillosokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Saksi viikunoista kova kanta pois. Nosta viikunat likoamaan veteen niin, että ne juuri peittyvät. Anna turvota yön yli. Kaada vesi pois ja pilko viikunat pieniksi paloiksi. Kuori ja leikkaa appelsiinit ja sitruuna kalvottomiksi lohkoiksi. Nosta pilkotut viikunat, sitruslohkot, raastettu inkivääri, kanelitangot ja hillosokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 15-20 minuuttia. Anna hetken aikaa makujen vetäytyä ja poista sitten kanelitangot. Purkita puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin. Tarjoile aamiaisella rusinaleivän kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 1.3.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.