Viikuna-suklaakakku

24.8.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Viikuna-suklaakakku

Mantelijauhosta leivottu suklainen viikunakakku on kuohkea, gluteeniton ja yllättävän helppo.

Ainekset

8 annosta
1 150 g tummaa suklaata
2 150 g margariinia + 1 rkl voiteluun
3 4 kananmunaa
4 0,25 tl (1/4 tl) suolaa
5 4 rkl sokeria
6 2,5 dl mantelijauhoja
7 5 viikunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 143 g
Proteiinia 10 g 84 g
Rasvaa 34 g 272 g
Kuitua 3 g 23 g
Energiaa kJ 1 742 13939
Energiaa kcal 416 3332

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 180 asteeseen. Sulata suklaa ja margariini kattilassa ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Voitele kakku- tai leipävuoka.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää suola valkuaisten joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos ja mantelijauhot keltuaisvaahtoon. Kääntele valkuaisvaahto 3 erässä joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

Halkaise viikunat ja paina taikinan pinnalle. Paista kakkua uunissa 35–45 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla: kypsä kakku ei tartu tikkuun.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5