Viikuna-piimäkakku

21.11.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Viikuna-piimäkakku

Ainekset

1 200 g (1 pkt) kuivattuja viikunoita
2 1 dl vettä
3 125 g margariinia
4 1,5 dl sokeria
5 2 kananmunaa
6 3,5 dl vehnäjauhoja
7 1 rkl piparkakkumaustetta
8 1,5 tl soodaa
9 0,75 dl piimää
Vuokaan
1 margariinia
2 korppujauhoja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 417 g
Proteiinia 49 g
Rasvaa 101 g
Kuitua 29 g
Energiaa kJ 11829
Energiaa kcal 2827

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista viikunoista kovat kannat. Saksi pieniksi paloiksi. Keitä vedessä pehmeiksi. Soseuta ja anna jäähtyä.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita rasvavaahtoon kuivat aineet, viikunasose ja piimä. Voitele kakkuvuoka (n. 1,2 l) tai 6 pienempää vuokaa.

Valuta taikina vuokaan ja tasoita pinta lusikalla. Vedä lusikalla syvennys taikinan keskelle, jotta kakku kohoaa tasaisesti. Paista 175-asteisen uunin alatasolla koosta riippuen 30–45 minuuttia.

 

Vinkki: Valmista isoon kakkuvuokaan (n. 2 l) kaksinkertainen taikinamäärä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kuivakakku viikuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5