Viikuna-mascarponelämppärit

10.8.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Viikuna-mascarponelämppärit

Lämpimät voileivät muuttuvat luksusherkuksi, kun asettelet päälle viikunaa, ilmakuivattua kinkkua ja hunajaista timjamimascarponea.

Ainekset

4 annosta
1 8 viikunaa
2 1 rasia (250 g) mascarponejuustoa
3 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
4 1 rkl hunajaa
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
7 4 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
8 1 paketti (150 g) ilmakuivattua kinkkua
9 1 dl pekaanipähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 127 g
Proteiinia 18 g 74 g
Rasvaa 38 g 154 g
Kuitua 7 g 27 g
Energiaa kJ 2 294 9175
Energiaa kcal 548 2193

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja kuivaa viikunat. Lohko ne 4 osaan. 
  • Yhdistä mascarpone, timjami, hunaja, suola ja pippuri.
  • Laita paahtoleivät leivinpaperille uunipellille. Lusikoi pinnalle reilusti juustoseosta. Lisää kullekin leivälle 8 viikunalohkoa ja kinkkuviipale. Jaa pähkinät leiville.
  • Paista uunissa 10–15 minuuttia.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5