Viikonlopun lohikiusaus

20.1.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Viikonlopun lohikiusaus

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 1 rkl öljyä
3 700 g perunaa
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua valkopippuria
6 150 g kylmäsavulohifileesiivuja
7 1 pussi (180 g) pakastekatkarapuja
8 0,5 ruukkua tilliä
9 2 dl kuohukermaa
10 4 rkl valkoviiniä tai omenamehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 121 g
Proteiinia 16 g 66 g
Rasvaa 27 g 108 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 850 7400
Energiaa kcal 442 1769

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla. Kuori ja suikaloi perunat. Lisää pannulle perunasuikaleet ja kääntele aineksia hetki. Kaada puolet perunaseoksesta voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle lohisiivut ja ripottele päälle jäiset katkaravut, hienonnettu tilli, suola ja pippuri sekä loppu perunaseos. Sekoita kerma ja viini tai mehu ja kaada vuokaan. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kiusaus kylmäsavulohi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5