Viikonlopun lohi-katkarapukeitto

25.2.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Viikonlopun lohi-katkarapukeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (150 g) kylmäsavulohta viipaleina
2 2 dl pakastekatkarapuja
3 1 sipuli
4 1 rkl öljyä
5 0,25 tl currya
6 1,5 rkl vehnäjauhoja
7 8 dl vettä
8 1 porkkana
9 1 palsternakka
10 4 kiinteää perunaa
11 0,25 tl chilirouhetta
12 100 g sulatejuustoa
13 2 rkl hienonnettua tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 74 g
Proteiinia 17 g 67 g
Rasvaa 14 g 57 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 142 4566
Energiaa kcal 273 1091

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Pese, kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja perunat. Kuullota sipulit kattilassa öljyssä curryn kanssa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vesi ja anna liemen kiehahtaa samalla sekoittaen. Lisää kasvikset. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.Lisää keittoon chilirouhe, sulatejuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää joukkoon paloiteltu kylmäsavulohi ja jäiset katkaravut. Anna keiton kiehahtaa. Tarkista maku ja mausta tillillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: katkarapu lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5