Viikonlopun lihapata

8.9.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Viikonlopun lihapata

Ainekset

4 annosta
1 700 g karjalanpaistilihaa
2 2 rkl vehnäjauhoja
3 2 rkl öljyä
4 4 - 6 pientä sipulia
5 1 valkosipulinkynsi
6 2 porkkanaa
7 115 g kokonaisia säilykeherkkusieniä
8 3,75 dl punaviiniä
9 3 dl vahvaa lihalientä
10 1 tl suolaa
11 ripaus mustapippurirouhetta
12 1 tl timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 36 g
Proteiinia 36 g 142 g
Rasvaa 37 g 149 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 2 408 9633
Energiaa kcal 576 2302

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kääntele lihapalat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä. Siirrä lihapalat pataan. Puhdista pannu ja paista kuoritut ja lohkotut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli öljyssä. Lisää pataan. Ruskista kuoritut ja paloitellut porkkanat valutettujen

herkkusienten kanssa pannulla ja kaada pataan. Lisää pataan viini, lihaliemi sekä mausteet. Hauduta uunissa 150 °C:ssa noin 1 ½-2 tunnin ajan.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5