Viikonlopun lihamureke

14.1.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Viikonlopun lihamureke

Ainekset

6 annosta
1 500 g naudan paistijauhelihaa
2 1 dl vettä
3 2 rkl tomaattisosetta
4 1 dl korppujauhoja
5 1 pieni sipuli
6 1 tl suolaa
7 1 valkosipulin kynsi
8 1 tl yrttisekoitusta
9 2 munaa
Fetajuustotäyte:
1 100 g murennettua fetajuustoa
2 1 dl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
3 3 rkl hienonnettua basilikaa tai persiljaa
Sienitäyte:
1 200 g hienonnettuja, paistettuja herkkusieniä
2 3 rkl hienonnettua persiljaa
3 0,5 tl suolaa
Juustotäyte:
1 2 dl juustoraastetta
2 1 dl hienonnettua persiljaa
3 1 tl basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 43 g
Proteiinia 21 g 124 g
Rasvaa 6 g 37 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 701 4208
Energiaa kcal 168 1006

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kulhossa vesi, tomaattisose, korppujauhot, hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi sekä mausteet. Anna hetken aikaa turvota. Sekoita joukkoon jauheliha sekä munat. Sekoita tasaiseksi murekeseokseksi. Levitä taikina kostutetuilla käsillä leivinpaperoidulle pellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä pinnalle valitsemasi täyte. Kääri taikina leivinpaperin avulla rullalle. Paista mureketta uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: jauheliha mureke
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5