Vihreät vegaaniset kasvispyörykät

13.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vihreät vegaaniset kasvispyörykät

Uppopaistettujen pyöryköiden rapea pinta kätkee alleen parsakaalia, herneitä ja perunaa. Vegaaninen dippikastike syntyy soijalevitteestä ja yrteistä.

Ainekset

25 kappaletta
1 1 - 2 perunaa keitettynä
2 300 g parsakaalia
3 1 prk (290 g) kikherneitä
4 1 pussi (200 g) herneitä (pakaste)
5 1 valkosipulinkynsi
6 0,5 ruukkua persiljaa
7 2 rkl korppujauhoja
8 2 rkl perunajauhoja
9 1 tl suolaa
10 0,5 tl mustapippuria
11 1 rasia (150 g) maustamatonta soijalevitettä (esim. Oatly påMackan)
Lisäksi
1 1 dl korppujauhoja
2 1 l rypsiöljyä
Dippikastike
1 1 rasia (150 g) maustamatonta soijalevitettä (esim. Oatly påMackan)
2 0,25 (1/4) ruukkua persiljaa
3 0,3 (1/3) ruukkua ruohosipulia
4 1 tl juustokuminaa
5 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 165 g
Proteiinia 3 g 81 g
Rasvaa 2 g 54 g
Kuitua 1 g 34 g
Energiaa kJ 248 6197
Energiaa kcal 59 1481

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: rypsiöljyä

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) ja anna jäähtyä. Voit käyttää myös aiemmin keitettyjä perunoita. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Valuta kikherneet ja sulata pakasteherneet. Kuori valkosipuli ja hienonna persilja.

2. Käytä monitoimikoneessa leikkuuterää. Voit tehdä massan myös tehosekoittimella. Laita paloitellut kasvikset, jauhot ja mausteet laitteen kulhoon. Lisää ½ rasiaa soijalevitettä. Käynnistä kone ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.

3. Mittaa korppujauhot syvälle lautaselle. Muotoile pyörykkämassa pyöryköiksi ja leivitä ne korppujauhossa.

4. Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Voit kokeilla öljyn lämpötilaa pienellä leipäpalalla: kun se nousee poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Käytä paistamisessa metallista reikäkauhaa. Laske pyörykät muutama kerrallaan kuumaan öljyyn ja uppopaista kauniin värisiksi. Nosta pyörykät talouspaperin päälle valumaan.

5. Tee dippikastike. Kumoa soijalevite kulhoon. Hienonna yrtit ja sekoita ne ja mausteet levitteeseen.

6. Tarjoa pyöryköitä ja dippikastiketta pääruokana tai noutopöydän vegaaniherkkuna.

 

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5